Byebye

Har bestämt mig för att ta bloggpaus. Vet inte hur länge. Kan vara en vecka, en månad eller så är det här slutet. Vi får se. Hejdå så länge.


525600 minutes

Blandade känslor om hur dagen har varit. Den började inte bra i alla fall.. Brukar kliva upp klockan sju men idag kände jag verkligen att det inte gick, så jag låg kvar i sängen. Minut efter minut gick och jag fick så dåligt samvete att jag inte ens kunde somna om. Efter 15 min gav jag upp och skyndade för att göra mig i ordning, som om jag skulle skolka? Ha, det skulle vara en syn det.

På förmiddagen hade vi i alla fall geografi, men gezze var sjuk så vi fick bara ett nätt litet häfte som vi skulle läsa igenom. Och för en gångs skull är jag inte sarkastisk när jag säger nätt litet häfte, det var bara några sidor:) Så istället fick jag tid för att se över min uppsats om klimatrelaterade olycker, och den är verkligen dålig. Försökte putsa till den lite, men det gick som det gick..

På eftermiddagen hade vi psykologi, började på sista uppgiften. Till sist valde vi att ha en muntlig redovisning om parapsykologi, vilket är typ telepati och så vidare. Mycket intressant faktiskt. Synd bara att jag är skitdålig på muntlig redovisning, men det är smällar man får ta om man vill ha ett bra ämne:)


märker du hur fort det går

Ja vad ska man skriva om en dag som denna? Den har varit jobbig trots att jag typ varit nästintill sysslolös. Orkade inte plugga eftersom jag gjorde det hela dagen igår, men trots det gick jag runt hela dan och hade dåligt samvete för att jag inte gjort nåt. Fan, det är inte mycket positivt just nu.. Slutkörd är ordet jag kommer och tänka på.

Imorgon börjar ytterligare en skolvecka. Shit va jag längtar till lovet nu, då är allt över för en vecka, en fantastisk vecka. Men tills dess är det väl bara att tuta och köra..


jag längtar alltid härifrån men aldrig hem

Nu är jag väldigt, väldigt less. Jag vill inte plugga längre!! Hur ska jag nånsin hinna färdigt? Måste bli färdig med första uppgiften idag i alla fall, annars är jag körd. Har hunnit två sidor, två sidor av äckligt dåligt skriven text. Jag vill ju vara nöjd med det jag lämnar in! Alltid den här stressen som ligger och gnager, äter upp mig inifrån. Jag hatar att stressa igenom en uppgift, jag lär mig ju ändå ingenting om jag gör det. Jag är väl bara inte särskilt anpassad för att gå i skola.

it's like the darkness is the light

Sitter på skolan och pluggar geografi och det är tråååkiiiiigt. Har haft spanska på morgonen, fick tillbaka uppsatsen, men jag hann inte prata med henne om betyg. Så jag får väl leva i ovisshet ett tag till..

Ikväll blir det kanske middag+bio med karlssons, det ser jag sannerligen fram emot, kul med något positivt den här veckan:D Vi har dock inte bestämt film än men jag ska ge patrik 1,5 som förslag, den verkade så kul när jag såg trailern;) Men jag får se vad dom andra säger..:) 

Lördag och söndag ska bli pluggdagar. Känner mig inte alls pepp så frågan är hur mycket jag faktiskt kommer att få gjort. Nåväl, har i alla fall avsagt mig allt vad fritid innebär..

ville inte va den som blev kvar

Hade liiiiten sovmorgon idag, eftersom jag inte var med på simningen. Är faktiskt inte den som brukar skippa idrotten även om jag är förkyld men när det är simning känns det som ett stort no no. I alla fall var jag hemma istället och pluggade lite, så jag var ju inte helt sysslolös.. Tydligen så hade vi mentors, men jag gick inte på den eftersom jag inte trodde det var nån. Min syster skvallrade dock för gezze, den lilla råttan...

Hade dans idag, roligt som vanligt:) Hihi, vår lärare är så kul. Lite flamsig och så har hon asbra liknelser. Typ att vi ska se ut som tomtar, kasta snor eller såga hål i golvet:P Alltid lika spännande att se vad hon hittat på:)

Har fått en apstor uppgift i geografin, typ allt vi gjort i kursen. Och jag som knappt börjat på hemprovet.. Det blir plugghelg som vanligt märker jag..

game over

Så var psykologiprovet över. Har en gnagande känsla av att det gick dåligt:( Jag skrev jättemycket och försökte verkligen få ut allt jag vet på papprena, men det känns ändå bara som det var g-kunskaper. Jag har pluggat hur mycket som helst men ändå känns det inte riktigt rätt. Fick panik då hon sa att vi bara fick sitta till klockan 11 och jag hade en och en halv av de stora frågorna kvar plus alla försvarsmekanismer (då var klockan halv elva). Stressade fram typ sex sidor på den halvtimman, sammanlagt blev det typ 18. Jag vet, överdrivet, men man får skala av det lite för att komma till informationen. Jag var stressad och som vi alla vet gör för mycket stress att vi inte når det optimala resultatet, för att uppnå det ska man ha en lagom dos stress. Minneseffektivitet och stress har väldigt mycket med varandra att göra förstår ni, allt enligt yerkes-dodson-lagen. Där ser ni, jag kan verkligen det här, hoppas bara det syns i mitt prov...

Ska snart vandra ner till stan och ha balett. Är fortfarande förkyld men jag vill inte missa lektionen om hon går igenom nåt nytt. Får säga att jag ska ta det lite lugnare bara..

cause you know you should do better

Kort dag på la escuela idag. Började med spanska, fick tillbaka grammatikdelen av proven, och det gick dåååligt. Orkar inte älta det nu, det är fortfarande två tredjedelar kvar av kursen så.. På eftermiddagen hade vi geografi, vi var och kollade på en kartutställning i kommunhuset, jag kanske inte behöver berätta hur roligt vi hade där. På vägen dit tog vi dock foton så jag tänkte lägga in ett eller två nu eftersom jag nästan aldrig har foton i bloggen, hoppas ingen misstycker:) 

Cherschan och Lisa:)

Om man tittar noga kan man skymta en kerstin bland löven;)

the show must go on

Seg dag. Förkyld och så har jag feber, ingen bra kombination när man ska läsa psykologi. Jag och Malin har försökt peppa varandra till att plugga men det har gått sisådär. Det slutade med att jag bläddrade i Dagens industri medan Malin löste korsord, i brist på bättre. Nu låter det som jag inte gör annat än att läsa dagens industri, men så är det inte. Det var DI Weekend och så var det lite färg på framsidan, vilket kändes roligare än läxor för stunden. För att komma till saken så möttes jag av en väldigt trevlig syn när jag bläddrat några sidor, nämligen den här:


Är han inte för snygg? James Franco för Gucci. (Dålig kvalité dock, taget med mobilen)


Ja tänk vad man kan hitta om man läser vad som i övrigt brukar vara ganska tråkiga tidningar. Kanske helt borde ge upp skvallertidningar (dom få jag läser) och satsa på DI istället. Låter vettigt. Eller inte...

Måste avsluta det här inlägget med att citera Malin. Bakgrundsfakta: Frida och Malin sitter och pluggar och har gjort det ett tag vilket betyder att båda är vääääldigt trötta, som i sin tur kan leda till flamsiga situationer eller felsägningar vid förhör. Vid det här tillfället ska Malin förklara Maslows behovstrappa.
Malin: ...och så kommer vi till det sista steget på behovstrappan, nämligen självförverkligande... ja... och där..(börjar snubbla på orden) Vid självstä... själv... (tystnad) ...Vad sa jag?
Så det kan gå när man är trött.











 

did you write the book of love?

Jaha så var det gjort, la prueba de español ha terminado (eller nåt..). Mycket nöje Yvonne, min lilla uppsats är läsning i världsklass kan jag säga. Jaja, nu är det över i alla fall så jag kan sluta oroa mig. Nu är det bara geografin och psykologin kvar att oroa sig för:)

...och så har jag ju självklart gått och dragit på mig en förkylning. Jag skyller ALLT på mamma, det är hennes fel. Om inte hon hade kommit hem och hostat och snörvlat hade jag för en gångs skull klarat mig från höstförkylningen, men ICKE! Fan.. Jag har verkligen inte tid, jag hatar att vara sjuk. Jag går in i en period då jag bara tycker synd om mig själv och inte får något gjort, och det är inte så passande just nu. Aja pepparpeppar, eller ja, enchinagard, c-vitamin och massor av the i alla fall:P

Nu ska jag göra lite psykologi hade jag tänkt. Får väl se hur det går med den saken..

:(

Hjälp! Spanskaprov idag...:(:(:(


what you say?

Panik panik panik. Spanskaprov om två dagar och jag har fortfarande inte tränat på grammatiken som jag inte kan! Jag borde verkligen ha gjort det idag istället för att exempelvis se top model, men det var så spännande eftersom det var final:P Men det är ju inte det att jag är lat, jag sparar bara energi;)

Nu måste jag ju analysera top model litegrann och sluta känna ångest en sekund:) Var det rätt kvinna som vann? Nope, tycker inte jag i alla fall. Visst, det är ett jättebra budskap att man inte ska behöva vara trådsmal för att anses som vacker, och Whitney är förhoppningsvis en inspiration till många tjejer, men jag tycker ändå att Anya borde vunnit. Inte därför att jag tycker att hon är vackrare utan därför att jag tycker att hon har varit duktigare i tävlingen (i alla fall utifrån vad jag sett). Hon har helt enkelt tagit bättre bilder. Sen kanske jag är lite anti också därför att Whitney har varit riktigt, riktigt jobbig vissa program. Självsäkerhet är bra, men inte när det blir för mycket. Så enligt mig verkar Anya vara en mer sympatisk person och jag ser därför hellre att hon hade krönats till americas top model (och självklart därför att hennes bilder var bättre). Men det är bara vad jag tycker:)


Var det rätt person som vann?

RSS 2.0