move it

Förmiddagskaffet står tryggt vid min sida med en sista klunk kvar. Indikerar lite subtilt att det är dags att röra på fläsket. Har fastnat ovanligt länge framför datorn idag. Skulle egentligen ha jobbat men pappa är i fjällen så vi ska ta det imorrn istället. Ska ju egentligen flyga solo nu på jobbet, men behöver en fallskärm som jag kan rådfråga utifall att om liksom. Det känns ändå spännande att själv komma ihåg alla moment och sköta ekonomin, förhoppningsvis ska jag ju inte behöva hans hjälp.

Har ont i insida lår idag. Fick för mig att jag skulle göra en stretchövning jag inte gjort på mycket länge igårkväll. Efter 20 minuter insåg jag att jag inte med hjälp av benens egna muskler skulle kunna ta mig ur övningen utan fick som lägga tillbaka benen med hjälp av armarna i utgångsläge. Då känner man sig ung och fräsch liksom.

måndagsbarn

Det finns dagar som idag, hopplösa mornar
då jag vaknar som ett vrak
Och jag märker alla har, har fått nog av miiiiig

Lalala

Måndagsbarnet här. Sitter och kikar på tågbiljetter till Uppsalat. Kommer med 90 procents säkerhet hälsa på storasyster nästa helg:) Ska bli så himla kul! Umgås med jäntan, komma bort från Svallet ett tag och va bah va. 

Åh herregud. Känner hur det luktar våfflor just nu. Kan det vara så att min mor har ställt sig gjort denna underbara maträtt? Sa ju till henne i morse att det var så längesen man åt det, och att det skulle vara sjukt gott en söndag som denna. Jag måste ha gjort någonting väldigt bra för att förtjäna denna goda gärning. 

saker som faller i glömska

Det finns saker jag glömmer. Jag pratar inte om den vanliga: "glömde jag stänga av spisen?" eller "vart har jag lagt mina nycklar?". Nej, det här handlar mer om saker som jag undermedvetet raderar från min hjärna. Pernilla skulle nog kalla det bortträngning, och hon skulle förmodligen ha rätt. Vissa saker försvinner bara eftersom jag inte vill tänka på dem, det är för påfrestande helt enkelt. Just nu har jag många sådana saker men av någon anledning har de valt att uppenbara sig i min skalle just denna soliga lördagsförmiddag i slutet av januari 2011. En del av sakerna gör mig lite förbannad och full av jävlar anamma, medan några av sakerna gör mig väldigt ledsen. Tyvärr har de sakerna som gör mig väldigt ledsen en förmåga att överrösta jävlar-anamma-känslorna. Så här sitter jag nu och funderar på hur mycket saker kan förändras, utan möjlighet att trycka på stopp- och/eller rewind-knappen. Livet är ett oförutsägbart fenomen.

nytt under solen


Zzz...

Jag är så arg just nu. Vaknade tidigt av mammas mobil (som har världens mest irriterade och högljudda ringsignal) och efter det kunde jag verkligen inte somna om. Varför jag inte kunde somna om? Jo, därför hon sätter sig precis utanför mitt rum som har lövtunna väggar och tjattrar med männskan som ringt (som jag för övrigt misstänker var min syster med tanke på hur &%!¤# långt samtalet var). Jag gick och la mig sent igår eftersom jag visste att jag var ledig och skulle få sova ut men nu sitter jag ändå här mest lik en zombie. Irritationen är minst sagt påtaglig.

Näää vad säger ni? Kaffe på det här?


dance

Första dansdagen på evigheter. Har ju inte gått på lektioner i höstas eftersom jag skulle iväg till Thailandet så det var verkligen längesen. Ganska mjuk start så det kändes bra. Sinnessjukt hur mycket man kan tappa men ändå skönt att börja igen nån gång. Men de där jävla piruetterna kommer jag aldrig få till. Blir. Galen.

Tog en fika med Lotta a.k.a. Ratz på Tant Ancis och Fröken Saras idag också. Alltid lika trevligt. Vi är egentligen obegripligt lik varandra. Vi är ju tvillingar - fast inte med varandra (även om det känns som det skulle vara mer logiskt). Ler och långhalm. Finns ingenting jag inte kan berätta för den bruden.


spontant

Strukturerade och organiserade tjejer var spontana igår, trevligttrevligt. Dansade fotsulan av mig tror jag, kan knappt gå på foten idag. Annars är det bra, vaknade tidigt så jag är lite trött bara. Nu ska jag väl åka och handla tänkte jag, mor och far ska ut på galej ikväll så jag får väl sno ihop middag för en då. Har kvar saffransris med räkgryta från igår i och för sig... och det var gott... Äh, behöver handla vilket som. Tjingeling.


Jag hörde fågelkvitter idag. Låt våren komma in.


omotiverad

Är så sinnessjukt omotiverad just nu. Trött, lite vresig och bara allmänt opepp. Finns ingenting jag har lust att göra. Tror att meningslösheten från i tisdags så sakteliga smygit sig på igen. Hade jättemycket att göra idag på jobbet och känner mig lite snurrig av alla bokföringsunderlag, verifikationslistor och lb-filer. System overload liksom. Nästan så att jag tror att det är lite ohälsosamt det här, från extrem stress till extremt lugn - inget mellanläge. Blir ju helt handlingsförlamad när jag pustar ut.

adrenaline

Idag har adrenalinet pumpat. Hujedamig. Det allra jobbigaste med såna här dagar är när man kommer hem och landar, för då sköljer den där känslan av meningslöshet över mig. Jag blir förlamad och vet inte vad jag ska ta mig till. Att jag är ensam hemma gör inte det hela bättre. Har pendlat mellan datorn och tv:n men inte funnit ro nånstans och verkligen inte velat ta tag i nånting. Har inte ens gjort riktig middag, och jag brukar vara väldigt noggrann med sånt.

Nu ska jag fika med töserna. Tack och lov, behöver slita mig ur denna tristess och det kan de verkligen hjälpa mig med de goingarna.

krångel

Uppe med tuppen på grund av samtal som måste ringas, som vanligt börjar det kännas som. Ska till arbetsförmedlingen vid lunch för handläggarmöte och jag har en hel massa att gå igenom om ungdomsgarantin, whopido. Fan vad krångligt det där har blivit. Nåväl. Ska försöka hinna göra några ändringar på hemsidan nu innan jag beger mig. Tjingeling.

weird

Pannan hade stannat igen. Iskallt inomhus. Sitter just nu invirad i favoritfilten med en kopp varmt kaffe, mysigt i och för sig.

Helgen har varit konstig. Mer än så orkar jag inte skriva.


Good morning, Herr Horst

Nu mår man. Vaknade för en timme sedan efter att ha sovit drygt 10 timmar. Så skönt. Har sovit så dåligt de senaste två veckorna på grund av jobb, ärenden och så vidare. Tror det var därför jag försov mig igår. Vaknade en kvart innan jag skulle iväg av ett sms från mamma där det stod: "Ska inte du jobba idag?". Slängde mig upp ur sängen och gjorde mig i ordning på två minuter och fick tack och lov skjuts av mamma, hade aldrig hunnit om jag dessutom skulle leta parkering. Jag som för det första aldrig i hela mitt liv förut försovit mig mer än en så att jag har åtminstone en halvtimme på mig, och jag som aldrig gjort mig i ordning på mindre än 20 minuter. There is a first time for everything.

Nu sitter jag här med efter-frukost-kaffekoppen och bara är. Älskar att ta kaffet efter frukosten och verkligen njuta av det. Speciellt en sån här helt ledig dag då det känns som man har all tid i världen.

Den här helgen hade jag egentligen halvt planerat en tripp till Uppsala. Storasyster har första lediga helgen på länge, och förmodligen en av få på länge. Men tågbiljetterna ligger inte i min prisklass så det blir ingen resa. Eller ja, det fanns billigare alternativ med tåg en bit och sedan byte till buss men jag har verkligen inte orken för det nu. Varför kan inte nånting vara enkelt för en gångs skull? Men jag får helt enkelt åka ner och störa henne nån helg då hon egentligen inte har tid!:)

manikyr

Så sitter jag här igen med nymålade naglar redo att skriva ett inlägg.

Dagen har bestått av ärenden.
Det har helt enkelt varit en väldigt alldaglig vardag. Väldigt oinspirerande för ett blogginlägg kan man säga. Sitter just nu och tittar på cornelisdokumentären som susie q tipsade om på svt play men den hakar sig hela tiden. Förstör upplevelsen totalt så jag funderar på att ge upp och vänta till en annan gång när datorn vill samarbeta. För just nu går det inte ens att vänta på att den ska buffra, utan den verkar ha bestämt sig för att spela högst 20 sekunder innan bryter ihop. Segt.


mando diao

Sitter här i min ensamhet och lyssnar på musik. Är mando-frälst på nytt. Har i och för sig aldrig fallit ur förälskelsen men den fick ändå en liten nytändning igår när jag snubblade över dem på mtv unplugged efter lite zappning. Musikmässig perfektion. De må vara mainstream, but I don't give a damn.



ta dagen som den kommer

Så himla skönt att ha en hel dag oplanerad. Annars tycker jag om struktur, men idag var bara en sån där dag som skulle improviseras. For bland annat en sväng på birstat med syrran och shoppade lite hårfärg. Nu är frågan om jag ska använda den på direkten eller vänta lite. Är ruskigt velig. Hm... 

Just nu sitter jag och väntar på att Lotten ska höra av sig så vi kan ha filmkväll. Myyysigt:)

never underestimate

Idag tänkte jag gå på stan. Så blev det inte. Var ju där igår med Vickitoria men lyckades glömma mina hm-presentkort (som för övrigt var det enda jag behövde komma ihåg att ta med mig). Hur som helst så kom jag aldrig dit idag eftersom jag underskattade tidsåtgången på städning. Vi tänkte ju spa-a oss på fredag så jag skulle fylla bubbelbadet i källaren men för det krävs ju lite skrubbning. Och skrubbning har det blivit vill jag lova. Täcket för badet var helt jävla omöjligt att få rent, höll på en timme med skiten. Nu är jag i alla fall nääästan klar, bara lite finputsning kvar. Lyckades dessutom fylla karet utan att översvämma källaren vilket inte är fy skam det heller med tanke på hur mitt minne fungerat på sista tiden..

---

Det är konstigt hur saker och ting kommer till en själv när man slutar försöka. 


trygghet

Idag kändes det verkligen som att det är ett nytt år. Första dagen (eller ja, efter uppehållet) på lacken och allt kändes annorlunda på nåt sätt. Plötsligt ska jag jobba där, och snart ensam dessutom. Tog dessutom upp arbetet med hemsidan efter ett långt avbrott och kom på hur intressant jag faktiskt tycker att det är. Gillar att sitta med html-koder och trixa för att sedan se texten bli bilder och länkar och marquees och ikoner och så vidare och så vidare.

Samtidigt var dagen fylld av vemod. Ett vemod som jag känner igen från tiden efter studenten. Vad ska det bli av mig? För stunden känner jag inget behov att flytta härifrån, trots att jag alltid klagar på allt i lilla Sundsvall. Jag vill vara där jag känner mig trygg och hemma nu, där jag har mina nära och kära. Kvällar som denna, efter en jättemysig fika på stan med gotöserna, är den känslan extra stark.

hetsskottaren

Sista dagen på jobbet avklarad. Känner mig ganska... likgiltig. Imorgon blir det lacken igen med bokföring och fakturering. Känns... inte upphetsande direkt. 

Nu ska jag ut och fortsätta skotta. Kom på att jag inte gjort det en timma innan jag ska till jobbet då jag sitter oduschad i pyjamas. Slängde mig ut och greppade spaden för att sedan hetsskotta så att jag kunde köra ut bilen ur garaget. Tror nya grannen blev lite rädd för mig när jag stod och svor för mig själv och hackade i vallen som plogningsbilen lämnat. Men som sagt så ska jag ut och fortsätta nu, hatar att vi har så jävla stor uppfart.

Just det, har inte ens kommenterat det nya året. Antar att det beror på att jag inte riktigt hunnit reflektera över det. Kanske skriver något senare när jag tänkt efter. Har ju lite tid på mig under skottningen...


RSS 2.0