maybe i'll just sing about it

nu äre påååsklov!! Och jag är uppe ..... tidigt! Det är lite utav en skandal, men det finns en bra anledning. Jag var fruktansvärt trött igår men jag skulle packa så jag la mig bara ner för att vila på sängen. I morse vaknade jag med kläderna på och en tom väska. Så nu är jag jättepigg, dock inte redo att packa, jag hatar verkligen det. Jag har alltid den här gnagande känslan av att jag glömt någonting, som jag oftast också har. Förra gången glömde jag att sätta på mig vinterskor så jag också iväg i mina gympaskor, då fick jag skylla mig själv när jag blev tvungen att gå på restaurang i skoterdojor. Jag kan väl trösta mig med att dom andra gästerna fick sig ett gott skratt:P

Jag har, tro det eller ej, inga läxor på lovet! Jag gjorde färdigt svenskan igår, som i och för sig blev urusel, men jag tror jag får en chans att rätta den så den känns inte så illa som det kunde vara. Det är väl bara matte jag egentligen behöver göra, fast jag tror ändå inte att jag måste eftersom jag ligger lite före i planeringen, jag vill ju vara förberedd för kommande prov. Men jag tror faktiskt jag ska lämna den hemma och njuta av ett fantastisk lov i fjällen, hoppas det blir bra väder!

Igår satt jag och syster och spelade lite gitarr och sjöng, det var längesen sist. Jag är så fruktansvärt dålig på gitarr, men eftersom jag satt ett tag själv innan hon kom och försökte skriva ner ackorden till en låt samt att få det att låta annorlunda har jag skitont i mina fingrar nu, bara att knappa på tangentbordet gör ont så jag skriver det här med en hand:P Haha, men resultatet blev faktiskt okej, fast då vare hon som spelade;)
Nu blire packning:/ BYE

image31
Fjällen<3 ifall man kollar riktigt noga (och följer den stora, röda pilen:) ser man en
myskoxe, hehe;) Den fantastiska fotografen är jag, men anledningen till att
man inte ser så bra är att vi inte vågade gå för nära och att jag inte
har nån zoom på mobilen:P


my god it's so beautiful when the boy smiles

tjenixen:) Relativt bra dag idag, hatar dock vädret. Jag vet att jag igår sa att det var jättefint med snön, men nu går det till överdrift. Snart har man väl snö upp till höfterna igen.. Jag vill ju har vår!

Nåväl, hade i alla fall sovmorgon i morse, det var bra! Tänkte att jag skulle jobba lite svenska på morgonen eftersom jag inte gjorde det igår, men det sket sig. Sängen var vanvettigt härlig i morse och jag kunde inte förmå mig att resa mig upp, så det blev helt enkelt till att mysa länge i morse. Dock inte så mysigt nu längre eftersom jag inte ens har börjat ännu... Men det fixar sig nog! Positivt tänkande.

Ikväll blir det Gossip Girl, om jag hinner. Jag börjar gilla det skarpt;) Egentligen borde jag inte börja se nån mer serie, det är så många nu. Men eftersom jag gav upp Lost för ett tag sen tänkte jag att jag lika gärna kan fylla luckan liksom;P

Winter just wasn't my season..

why don't you like me without making me try

hellooo:) ovanligt uppåt måndag:) Kanske beror på att helgen var helt sjukt rolig:D I Stockholm med girlsen och flamsade fruktansvärt mycket, det gick liksom inte att få stopp på oss. Dom säger ju att ett skratt förlänger livet så jag har nog tjänat några år;) Vi såg alla fall på musikal också som inte var sådär wow egentligen men den blev skitkul ändå, det blir ju vad man gör det till liksom:) En stor skandal i helgen var dock att jag nästan inte shoppade nånting! Vi var runt på affärer i flera timmar både lördan och söndan men jag hittade ingenting. Men det blev alla fall ett sista-minuten-köp av några örhängen, jag ville ju inte komma hem tomhänt:P

Nu sitter jag och funderar på om jag ska göra färdigt uppgiften vi fick på svenskan idag så jag har dom två kommande dagarna ledigt på eftermiddagarna, men jag vet inte. Jag är precis som Kerstin fantastiskt duktig på att skjuta upp saker:) Sitter istället och kollar ut genom fönstret, jag är alldeles fascinerad av snön. Inte för att jag vill ha snö nu, men snöflingorna ser ut som bomullstussar (som viktoria eller sussie, kommer inte ihåg vem, så fint uttryckte det idag:). Det är i alla fall jättefint tycker jag:)

Bara två dagar kvar till påsklovet nu, väldans nära. Jag längtar jättemycket! Ska dra med Kerstin upp till fjällen och åka massa skidor, och kika på massa snygga grabbar förstås:) Det bästa hade ju varit om Stina följt med också, men den stackarns saten ska ju vara hemma med hennes lilla hundvalp, lyllos! Världens gulligaste ju, på tiden att du fick den stian!:) 

byebye!


i was dreamin of the past

scooooore!:D Idag bestämdes det att vi inte behöver göra spanskaprovet på fredag! I och för sig måste vi göra det på måndag men det betyder att jag har mycket längre tid på mig att träna:) Nu när vi ska till stockholm på fredag har jag ju några timmar att ha ihjäl på bussresan dit och hem så då kan jag lika gärna plugga lite. Så istället får jag några härliga timmar sovmorgon på fredag istället, yesyesyes:)

Om nån timme eller så ska jag iväg och klippa mig:) För en gångs skull är jag faktiskt glad för det, annars brukar jag vara lite anti eftersom jag vill spara håret och det oftast ryker några centimeter då jag klipper mig. Men nu är mitt hår relativt långt och jag har lust att göra nåt nytt med det, dessutom är det väldigt slitet. Så jag har bestämt mig för att jag ska skaffa snelugg och kanske göra det lite mer flikigt. Förut funderade jag på att klippa håret så det bara räckte till axlarna, men eftersom jag inte är helt säker så bestämde jag mig för att inte göra det. Det blir så jobbigt om jag ångrar mig sen:P Mammas kommentar när jag funderade på att korta ner det lite var: "Jag tycker du passar i långt hår, det fladdrar så fint när du åker slalom!".

Längtar galet mycket till stockholm nu! Det ska bli så kul att fara iväg med flicksen på en liten weekendresa sådär:D

Bye!


you looked into my eyes

HATA SPANSKA HATA SPANSKA HATA SPANSKA! Som du kanske förstår är jag inte på mitt bästa humör just nu.. Jag trodde inte att vi skulle ha så mycket att göra den här veckan, vet inte varför, det kändes bara som det skulle vara det för en endaste liten gångs skull. Men som vanligt; tji fick jag. Börjar dagen med svenska där vi får reda på att vi ska ha prov på torsdag, vilket faktiskt inte är så farligt med tanke på att vi har vetat om detta ganska länge, vi hade inte satt ett datum helt enkelt. Det är alltså prov på den ljuvliga boken Singoalla, men det är inte nåt vanligt prov, nene, det skulle ju bli alldeles för enkelt.. Istället är det massa analys och shit, eller som Roger uttryckte det: Lite som en uppsats. Woohoooo..

Men det var inte vad som gjorde dagen till något sånär a living hell. Det fixade istället Yvonne på spanskalektionen. Nu ska vi nämligen ha prov på allt vi har haft i spanskan tills på fredag! Vi har bara fått typ 40 uppgifter sen vi började (jag har räknat alla papper vi fått) med alla prov inkluderat så klart. Det är alltså bara några översättningar, presens, futurum, preteritum och perfekt. I och för sig är mycket repetition från det vi haft på högstadiet, men det var ju bara typ ett halvår sen. Jag... hatar... spanska... Jag är så trött på att vi får uppgift efter uppgift, men det är inte nog med det, vi får aldrig lektionerna på oss att jobba med uppgifter. Nä då ska vi ha muntligt shit eller andra småuppgifter som räcker i alla fall två-tre timmar.

Nu ska jag ta och tycka synd om mig själv ett tag till, medan jag gör min läxor så klart..

PS. Något att se fram emot är i alla fall att vi ska till stockholm på fredag!! POSTIVT!

situationen är så sjuk

Nejnejnej! Jag var helt säker på att det var vår nu ju! Vaknar vid tio och när jag tittar ut genom fönstret toksnöar det, grrrr! Kan väl vara glad åt att solen tittade fram liiiite mitt på dan, men den lyckades inte alls smälta bort all snö som kom..

Vädret betydde alltså att det blev inomhusaktviteter idag, a.k.a. läxor. Fast jag gjorde inte så mycket som jag gjorde igår, och då spenderade jag inte alls lika mycket tid till det. Blir väl mer gjort då jag mår bättre i guess. Eftersom jag haft så tråkigt har jag spenderat alldeles för mycket tid framför datan idag. Har kollat in x antal bilddagböcker och blev så sugen på att skaffa en själv så nu är jag också stolt ägare till en sådan:) Kolla in den på fridarunsvik.bilddagboken.se!!;)

Ikväll ska vi äta finmiddag, plankstek har jag hört det viskas i örat. Dessutom har mamsen gjort kladdkaka, yum! Haha, snart kommer jag se ut som en boll som jag har gött mej själv på lovet, eller snarare som andra har gött mej:P

Nåväl, du får se till att kolla in min nya bilddagboken nu! Den kommer att uppdateras ofta kan jag lova;) Jag ska bli en fantastisk fotograf (eller fanatisk?):D see you


efter vintern kommer våren

Tjo! Nu äre bannemej vår! Fåglarna kvittrar, grenarna börjar få små blad, då och då hör man hur det faller ytterligare lite snö från taket, och så luktar det sådär som det bara gör när det är vår:) det är helt enkelt en kanondag idag! Solen värmer sådär härligt att man bara vill sitta ute och lyssna medan världen har sin gång. Jag kanske till och med får lite fräknar som jag framförallt brukar få så här i vårsolen. Jag kommer ihåg hur jag brukade hata att få fräknar när jag var yngre och hur arg jag blev när pappa sa att det såg ut som jag hade spottat snus i motvind, men nu känns det bara välkommet. Det har blivit mitt egna lilla vårtecken liksom:)


Jag är bara en liten gnutta neggo idag för jag längtar faktiskt lite tillbaka till fjällen, men jag ska försöka att inte tänka på det. Dessutom är det ju bara typ två veckor kvar tills vi ska dit igen, tänk vad härligt tätt det är mellan loven i år:)


Trots mitt goda humör på grund av vädret idag måste vardagen fortsätta, jag hade ju faktiskt bestämt mig för att jag skulle jobba matte idag. Men jag ville ju samtidigt ta del av vårsolen så jag satte mig ute för att arbeta, very good call:) Det var för en gångs skull inte tråkigt att jobba matte. Tänk om varje dag kunde vara som idag!

Jag fick även lite sällskap av grannens katt. Grejen var den att han, som vanligt, bara var där för att han ville komma in och få mat, så han stod typ och krafsa på dörren hela tiden. Men eftersom vår egen katt inte tycker att det är sådär superkul då Findus (grannens katt) är inne hos oss bestämde jag mig för att inte släppa in honom. Men efter han stått där ett långt tag och krafsat  fick han upp dörren alldeles själv (eller nästan, det var även en lyckosam vindpust involverad). Då hade jag inte hjärta att inte låta han få gå in och ta sig en munsbit. Det var ett misstag dock. Malin hade nyss städat och skällde ut mig efter noter då Findus hade gått in med sina härligt smutsiga tassar.


Nu ska jag ta och fortsätta jobba på fräknarna och matten! BYE


          
Utomhus-matte, vårsol och en katt som försöker ta sig in!
  

when you think i love you all i can

tjoho:) najs dag i fjällen som vanligt:D Började dagen med att ge mig ut i slalombackarna. Som vanligt vaknade jag långt senare än alla andra vilket betydde att jag inte skulle få nån skjuts, men nu hade jag i alla fall storasyster med mig eftersom hon också hade sovit lite längre:) 

Det var lite blåsigt, kallt och ganska snöigt i backen, plus att jag var helt säker på att min näsa skulle ramla av eftersom det var så kallt, men den sitter fortfarande på plats;) Fast backarna var ändå helt okej, i alla fall den första timman. Sedan började det bli ganska mycket vallar och så, men det var inte hela världen. Vi åkte inte så länge dock, utan begav oss hemåt vid två för att återigen ge oss ut i längdspåret. 

Jag vet vad ni tänker; vansinne! Fast det gick faktiskt helt okej idag. Till att börja med hade jag lärt mig av några av dom misstag som jag gjorde förra gången så jag var bra mycket bättre utrustad. Dessutom tittade solen fram då och då, så det gick inte att vara alltför negativ:) Jag var dock lika trött när jag kom hem som jag var i förrgår så vi satte oss ner för att spela kort. Eftersom jag är så fantastiskt duktig på det så lät jag dom andra välja spel, no good. Det slutade med att jag förlorade, fast jag slapp faktiskt utstå den delen där dom andra brukar reta mig, förmodligen eftersom dom inte vågade säga någonting när jag inte fått vara med och välja spel;)

Hört i liften:

Okänd1 och okänd2 åker två liftpinnar efter Danne.

Okänd1: (skriker högt och tydligt) Danne!!?

Danne: (smått irriterad) jaa..?

Okänd1: (Lika högt och tydligt som innan) Vi hoppar av längst upp!!

Danne: (irriterad) ja..

10 sekunder senare

Okänd1: Danne!?!

Danne: (märkbart irriterad) jaaa..?

Okänd1: Va fint du åker!!!  


you can't start a fire without a spark

tjabba:) nu äre loooooooooov!! så otrrrrrrroligt rrrrrrroligt:D har längtat så fruktansvärt mycket och nu äre äntligen här! Åkte direkt upp till fjällen för att mysa, precis som man bör på lovet. Så nu har jag precis druckit kaffe med chokladbit, mums:) Det heter ju egentligen sportlov, så det är väl förmodligen mening att man ska sporta, och visst det gör jag till viss del, men jag väger också upp det hela med en massa gott;) Jag vet inte hur mycket godis jag har ätit sen jag kom hit! Men så ska det också vara, det gäller att njuta nu när man har en massa ledig tid. Igår började vi med att åka slalom, och det var som alltid roligt. Dock hade dom pistat liiiite dåligt, men det kan jag ha överseende med;) På eftermiddan skulle hela familjen åka längdskidor, så för en gångs skull tänkte jag inte vara anti och följde med. BIG mistake. Längdskidor är så fruktansvärt hemskt! Började med att Malin tog täten, det lilla energiknippet. Så efter vi åkt cirkus 3-4 km var jag nästintill död och var redo att vända hemåt igen, men icket! Nä då skulle vi åka mer serru, myyycket mer. Jag kände mig som Zid i ice age, eftersom jag var sist väntade dom andra in mig men när jag äntligen kom fram till dom körde dom iväg igen, så jag fick aldrig vila, jag höll fan på att avlida! Fast jag hade dom absolut bästa bortförklaringarna varför det gick så dåligt; jag hade världens nästsämsta skidor (mina förra var dom sämsta), jag hade ätit för mycket innan etc. etc. Men en sak var jag för stolt för att nämna, mamma hade nämligen sagt till mig innan att jag inte skulle sätta på mig en extra tröja eftersom jag förmodligen skulle svettas ihjäl, men självklart sa jag emot. Usch vad jag hatar när hon har rätt och jag har fel.. Så där var jag, tomaten som var allra sist. När mamma frågade om jag var varm fick hon ett litet jakande till svar, och då var hon ju görnöjd: "vad var det jag sa". När vi äntligen kom hem var jag något mör så jag orkade inte göra så mycket annat än att sitta:P och då blev det ju en hel del godis! Det gäller att väga upp efter 1,5 mil i spåret!!

Idag har vi åkt slalom igen, hur fint som helst, ilovelovelove<3 Som vanligt var jag dock där ganska sent, eftersom resten av familjen aldrig orkar vänta på mig så jag också får åka bil. Nu när det är lov måste man ju få sin skönhetssömn, jag förstår inte vad dom tänker med när dom kliver upp klockan 8! I och för sig får dom vara där och inviga backarna, plus att dom slipper gå till backen i pjäxor som jag måste! Jag är ju nästan slut innan jag ens börjat åka:P Men det gjorde ingenting att jag var där lite senare, det var ändå en himmelsk dag i backen. Lite blåsigt och lite dimmigt, men det gör ingenting då föret var som det var idag:)

Tro det eller ej men jag har faktiskt gjort lite nytta också. Jag har nämligen räknat lite matte! Idag när jag kom hem räknade jag faktiskt mer än 50 tal, fast jag var trött:) Så nu är jag himla stolt;)

Nu ska jag ta mig en dusch och sedan slänga mig framför tv:n:) Ses!

Hört i backen:
Storasyster: Vilken tur den där tjejen har. Hon har en snygg kille som klär sig snyggt och är söt.
Frida: och vad var hon?
Storasyster: Blond.

RSS 2.0