i think i'm moving but i go nowhere




the vision that was planted in my brain still remain

Idag har jag varit en smula hurtig, ångrar det konstigt nog nu. Har ännu inte blivit av med den förbannade förkylningen och det blev inte bättre av att gå ut och springa, dålig kondition+förkylning=katastrof.

Annars har jag inte gjort så mycket. Jag har egentligen en del som jag borde göra idag men varje gång jag kommer nära börjar jag göra nånting annat. Ett exempel var att precis när jag skulle börja städa rummet kom jag på att jag har låtit en stol jag ska klä i jeans stå i flera månader, nålad och allt men bara inte påbörjad. Så då gjorde jag det nån timma, hann dock inte färdigt, kanske om några månader när jag behöver en undanflykt för att städa rummet. Naturkunskap har jag inte heller gjort mycket av, som jag lovade, men jag har i alla fall läst igenom de ton papper jag drog ut för att läsa på. Nu måste jag bara komma på nåt smart sätt att komma ihåg allt.

Karlssons kommer över ikväll på middag, mysigt:) Lotta fyllde år för ett tag sen så hennes present väntar när hon kommer, dock lite dammig efter allt väntande:P Gjorde ett passande kort till idag också, så snyggt:)

Avsluta dagens blogginlägg hade jag tänkt göra med ett fantastiskt citat från dirty sexy money, klockrent:
" - I'm sorry I can't change reality"
" - Yeah? Well then you suck!!"


who wants to live forever

Un día muy extraño. Började med nationella i spanskan på morgonen, muy difícil. Justde, jag tror jag stavade fel på just difícil, satte apostrofen fel... Fan, om jag ska vara helt ärlig var det nog inte det enda jag missade på. Läsförståelsen var helt fucked-up och jag lär få G, på sin höjd. Och allt avgörs ju självklart på nationella, som om inte alla kurser jag har just nu kunde gå sämre. Usch va jag är less. Mina drömmar om att få mvg i allt gick plötsligt upp i rök, POFF borta. Fan vad jobbigt det känns, så jävla besviken på mig själv. Till och med när jag gör mitt bästa funkar det inte, men vad mer kan jag göra?

På eftermiddan fortsatte jag och min grupp arbeta på vårat high-tech powerpoint, dock blev jag tvungen att smita iväg och lämna allt arbete till dom, kändes ju inte särskilt snällt. Till mitt försvar skulle jag ta vaccination, som mot förmodan gick helt okej. När vi kom dit bestämde vi att malin skulle börja ta sprutan, eller ja, jag var tyst som en mus för att inte behöva vara först. Därefter gick tiden extremt fort, malin hann knappt sätta sig ner innan hon hade kört den meterslånga sprutan rätt in i armen på henne. Jag trodde jag skulle svimma, jag och sprutor är ingen bra kombination. Men malin klarade sig galant och sen vare min tur. Jag tror hon märkte att jag var lite nervös med tanke på att hon frågade om jag mådde bra när sprutan var halvvägs inne i armen, och jag nickade samtidigt som jag höll på att rasa sönder och samman inombords. Sen börja hon berätta massa hemska historier om andra som har svimmat och slagit i huvudet och fått hjärnskakning eftersom dom var så nervös inför att ta spruta, boy did that make me feel better. Malin nämnde efteråt att hon sett skräcken i mina ögon..
 
I helgen ska jag plugga fastän jag borde ta en läxfri helg för en gångs skull. Men just nu känns det bara som jag måste pränta in allt som finns att veta om energiutvinning bara för att jag vill gnugga det i vår lärares ansikte. Okej om jag hade tyckt att hon hade bedömt mig rättvist, då hade jag tuggat och svalt, men det har hon inte gjort. Jag mena typ halva klassen verkar vara onöjd med hur hon resonerat och då äre nånting som är väldigt fel.


:'(

jag förstår inte varför jag ska vara så känslig.

oh vilken härlig dag

Oh vilken härlig dag:)
vädermässigt i alla fall.. Annars var väl dagen som alla andra dagar: stressig, jobbig och tråkig. Nej, nu ska jag inte vara så negativ. Eller jo, det ska jag för det är jag bäst på:)

Dagen började med att jag försov mig, till kvart över åtta (vi börjar kvart i nio). Då får man tänka på att bara äta frukost tar en halvtimma för mig, jag gillar att sitta och såsa på så jag kan vakna till i min egen takt. I morse däremot blev det stress, tur att jag hade plattat håret igår annars hade det betytt katastrof:P Nåväl, kom i alla fall till skolan i tid, jag är en riktig mönsterelev serru;) 

På förmiddan hade vi svenska och fick reda på hur det hade gått på boktalet. Det gick förvånansvärt bra faktiskt, allt jag tyckte jag hade vart sämst på tyckte han var bra:O Det var ju kul, samtidigt som det kändes lite konstigt. Jag var apnervös då och skakade på rösten och hela faderuttan men han sa att det inte märktes alls, vadå är jag så i vanliga fall eller?:/

På lunchen gick jag och kerstin ut och tog en kort-promenad, myspys. I love the weather. Även om det inte var strålande sol var det varmt och så luktade det som det bara gör när det börjar bli sommar, mmm jag älskar den lukten. Och blommorna börjar vakna till liv, lovelovelove. Åh, vad jag längtar till sommaren. Finns det nå mysigare än att gå ut vid midsommar och plocka vackra buketter med smörblommor, midsommarblomster och hundkex? Jag skulle inte tro det.

Eftermiddan orkar jag inte ens prata om, det skulle förstöra den positiva andan som nyss lämnade ett fotspår i denna allmänt negativa blogg.

jag och kerstin välkommnar sommaren:)
Jag och Kerstin välkommnar sommaren:)

innan min dag var riktigt vaken

Då var två av fyra prov denna veckan avklarade, skööönt. Matte idag på morronen, gick väl som det gick. Synd bara att jag måste ha mvg på det här för att ha den minsta chans att få det i slutbetyg. Fan asså, det är kört.. Hoppas att jag får tillräckligt med tid att komplettera på slutet av kursen..

På lunchen hade jag muntligt prov i spanska, som tydligen var nationella. Förvirrande, jag trodde bara att det var ett vanligt prov. Blev ju aningens mer press på en då man fick reda på att det var nationella och hon har sagt att hela betyget avgörs på nationella. Förstår inte varför vi då gjort en massa andra uppgifter i kursen om allt ändå avgörs nu. Hade lika gärna kunnat skolkat alla dom där jävliga spanskalektionerna, känner mig måttligt irriterad just nu. Får väl säga samma sak som om matteprovet: det gick väl som det gick. Stammade och lät allmänt dum, det är nåt med att prata spanska asså.. Jag kan inte forma orden med munnen helt enkelt, det finns där i huvudet redo att komma ut men nejnejnej...

Nu ska jag gå igenom lite saker inför imorrn då det är nationella i matte. Speciellt första och andra kapitlen, dom blir jag nog aldrig klok på. Sen ska jag väl också sätta mig ner och klippa och klistra lite så jag har några kort redo för fredag då vi ska ha redovisning i naturkunskap, då slipper jag sitta där i sista minuten som vanligt. Den här gången äre texten som saknas istället...

naaaaaw



Det är meningen att han ska säga 'happy birthday roseanne' men lillstackarn är så nervös. Känner igen mig helt och fullt, ibland äre som man bara helt slutar att fungera som människa när man är nervös! Dock kan man ju aldrig bli lika söt som han: sådär gulligt smått överviktig, tefatsögonen och stammandet. Kan inte låta bli att tycka han är världens sötaste!

look for the girl with the broken smile

Jaha, då sitter man här själv på skolan och roar sig med naturkunskapen.. Inget vidare sällskap kan jag säga. Jag trodde att det skulle vara relativt enkelt med framställning när det gällde fossila bränslen, men där hade jag sannerligen fel. Det är typ massa svåra ord och ämnen som jag inte har riktigt koll på, kolväten hit och obrännbar mineral dit. Hur ska jag kunna föreläsa om det om jag inte fattar själv? Jag som hade allt planerat, jag skulle göra bilder och en massa annat fantastiskt men nu får det väl bli en powerpoint-presentation med endast text och så lite förklaringar som möjligt så jag inte behöver stå där och skämmas när nån upptäcker att jag säger fel. Kul då att läraren ska fråga massa frågor efter...

Nu ska jag sluta med min favoritsyssla, klaga, och fortsätta med texten så att jag blir färdig nån gång. Kommer kanske ett till blogginlägg ikväll där jag klagar lite mer för då kommer jag förmodligen vara less som fan...

I can not take anymore

Vecka 22
Spanska - nationellt prov, muntligt prov
Matte - nationellt prov, prov kap 5&6
Naturkunskap - Muntlig redovisning samt debatt om energiframställning
Svenska - Romananalys

Verkar som jag har helgen planerad. Varför sitter jag ens här och skriver, gud så mycket tid jag ödslar..

it can not wait

Tyck synd om mig!! Usch, jag är verkligen patetisk just nu.. Jag hatar att vara förkyld och jag kan säkert gå an i timmar om hur illa jag mår, och hur synd det är om mig. Dessutom ser jag det som min utväg från att göra läxor, extremt dumt. Och mamma gör det inte bättre, hon är alldeles för snäll med mig och daltar på: "Oj, vad du ser febrig ut, du borde vila dig. Du gick väl inte på skolan idag? Kan du inte få göra provet nån annan gång då du mår bättre?"

Men det känns ganska skönt ändå, att bli ompysslad när man mår dåligt alltså. Och vem vänder man sig helst till när man är sjuk om inte tvn? Istället för att göra mitt hemprov satt jag och latade mig och pimplade halstabletter i soffan denna eftermiddag istället. Såg project runway, haha, snubben som vann är verkligen svinrolig! "Physically I hate myself, but mentally I'm gorgeous", klockrent!

Nu tickar klockan väldigt snabbt och jag börjar bli väldigt stressad. Fan, jag måste ta tag i saker nu.

no one else can speak the words on your lips

Jag har sovmorgon idag men kan inte sova.. Jag borde ta tillfället i akt och fortsätta med mitt hemprov, men orkar jag det? Noooo... Så vad ska jag göra istället? Absolut ingenting.

face another fear

Så lider ännu en helg mot sitt slut, lika sorgligt som alltid. Känner mig trött och sliten som efter en skolvecka och har absolut ingen kraft för morgondagen, funderar nästan på att skippa skolan imorrn. Är förkyld som saten men har dansat hela helgen ändå eftersom jag inte ville svika gruppen i sista stund när jag sagt att jag ska komma och det har verkligen tagit på krafterna, nu kan jag nästan inte ens hålla ögonen öppna. Men jag skippar aldrig skolan annars, inte ens när jag är sjuk, eftersom jag får så himla dåligt samvete så jag har lite mixed feelings. Fast vi har bara matte och idrott imorrn så jag får se hur jag gör. Det skulle ju inte sitta helt fel med en hel dags återhämtande och alone-time...

Dansshowen var extremt nervös och det kändes verkligen som jag gjorde bort mig. Men just nu är jag bara glad att jag har det ur världen. Igår var vi fem på scen och det tyckte jag va lite folk men idag var det två som inte kom så jag fick lite panik eftersom vi bara var tre på den där stora scenen inför massor av människor, kändes som jag skulle svimma. Men vår tränare har vart så himla snäll och peppat oss innan showen, synd bara att det är så lång tid innan dansen börjar nästa säsong!!

Men nu ska jag gå och kriga, frida vs. förkylning. Jag ska gå och göra min 500:e kopp te för dagen och peppra med echinagard och honung, jag har verkligen inte tid att vara sjuk, naturkunskapen ska ju trots allt in på onsdag och jag har inte ens börjat på sista frågan!!

help!

Hjälp mig! Nu har vi alltså fått hemprovet i naturkunskapen, damn vad svårt det är! Jag har hitills hunnit skriva färdigt en av fyra frågor, och jag har suttit och jobbat sen ett typ!

Den ska alltså vara inne på onsdag. Piece of cake tänker man, om det inte vore så att vi inte har en enda naturkunskapslektion innan dess, hon tänker sig alltså att vi ska sitta på helgen eller eftermiddagarna och jobba, det alla andra lärare säger att vi inte ska göra! Jag blir inte klok på henne...

Fan.. I helgen kommer jag inte hinna göra så mycket och det betyder att jag har måndag & tisdag kvar att jobba på. Som om jag inte har annat att göra...



life is like an hourglass glued to the table

Vilken härlig vecka det har varit ändå. Jag tror jag har haft sovmorgon varje dag förutom måndag, synd bara att jag bara utnyttjat en av dom.. Men imorrn, då jävlar ska jag sova ut. Ett tag iaf. Jag ska nog äta lunch på skolan, och sen ska jag väl plugga naturkunskap, vi får ju nämligen det efterlängtade hemprovet imorrn.

Idag gick jag till skolan vid halv elva för att vara med på den vanliga morgonsamlingen vi har på torsdagar. Just idag var det nån karl som föreläste om droger, men jag måste faktiskt säga att han kunde förvånansvärt lite för att jobba med det. Sen verkade det nästan som han ville att vi skulle testa droger för att bilda oss en egen uppfattning om det, och jag vet inte om det var det smartaste draget. Jag mena, varför ska man testa över huvud taget? Om man inte testar riskerar man ju knappast att hamna i ett drogberoende, och det var ju det han ville hindra oss från att göra, eller jag tror att det var det iaf...

På eftermiddan fick jag och kerstin sån lust att spela volleyboll så vi drog med oss ann och anna ut på volleybollplanen som för en gångs skull var tom, vilket kan ha berott på att alla andra hade lektion:P Vi stod i alla fall där och spelade ett tag och utövade kanske inte så döseriöst volleybollspelande. Sen kom några killar ur LS dock och joina vilket betydde att vi fick skärpa till oss lite, dock vet jag inte om det gjorde att vi spelade så mycket bättre:P Det var i alla fall kul, jag gillar verkligen volleyboll och jag tycker det är dags att dra igång med spelandet igen. Förra sommarn var det många, inte så lata dagar, på stranden med en massa volleyboll, görkul. Hoppas det blir lika roligt denna sommar!

skulle. borde. tar det sen. vad ska det bli av mig?

Jadu, det finns ju dagar som idag då jag inte riktigt vet vad jag håller på med. I morse tänkte jag gå upp tidigt för att få lite läxor undanstökade, tror du jag lyckades? Självklart inte. Började med att klockan ringde nånstans vid sju och därefter vart det snooze-knappen som gällde X antal gånger. När jag väl upptäckte vad klockan var blev det till att rusa upp ur sängen och göra sig i ordning. Var extremt snabb för att vara jag och var redo för att börja med läxorna vid halv nio-nio. Då hade jag dock ingen motivation men jag gjorde mitt bästa. Lyckades skriva ihop några rader på bokanalysen.

Gick till skolan och var där till halv elva för att jobba på med spanskan. Det var mest Lisa som satt och jobbade med designen på powerpoint dock medan vi andra flikade in nån gång då och då:P Resultatet blev iaf helt okej och det kändes superskönt att ha en sak ur världen. Nu äre bara matten, naturkunskapen och svenskan kvar, wohooo...

På eftermiddan hann vi iaf med att spela lite volleyboll, alltid kul:) Egentligen skulle jag och Kerstin träna men vi bestämde oss för att köra extra hårt på torsdag istället eftersom ingen orkade eller hade lust att träna och vi mycket hellre ville spela volleyboll. Hur kul det än må vara så ger det faktiskt inte så bra träning om man spelar på amatörnivå som jag:P

Ikväll tänkte jag ta itu med läxorna och förbereda mig inför kommande prov, men jag vet inte, jag orkar inte.
Skulle. Borde. Tar det sen. Vad ska det bli av mig?

jag ska hämnas om jag lämnas ensam utan dig

Dagens humör: Frustrerad
Dagens frisyr: Hästsvans :O
Dagens klädsel: Tights, tunika
Dagens borde: Vara ute

Dagens planer: Grillkväll
Dagens vill ha: Sommarlov
Dagens längtan: Sommarblommor
Dagens beroende: Apelsinjuice
Dagens tråkigaste: Orolig känsla i magen
Dagens personer: Inte malin iaf
Dagens irritation: Malin
Dagens händelse: -
Dagens låt: Eiffeltornet - Ted Gärdestad
Dagens vän: Inte malin iaf
Dagens saknad: -
Dagens onyttiga: Glass
Dagens dryck: Apelsinjuice
Dagens middag: Ingen förmodligen eftersom malin har förbjudit mig
Dagens bästa: Inte malin iaf
Dagens sämsta: Malin
Dagens babe: Inte malin iaf
Dagens bild:


a soul for sale or rent

Tuff dag. Gick upp okristligt tidigt för att vara en lördag.. Sen vandra jag och Stina ner till baletten. Jag börjar bli mäkta nervös för showen. Vi ska tydligen ha den både på lördag och söndag, som om inte ett uppträdande vore pinsamt nog. Vi gick igenom dansen tusen gånger eller nåt idag, kändes som det i alla fall, jag trodde mina ben skulle ge upp mot slutet. Men jag står fortfarande, eller sitter mest nu...

Malin har varit en riktigt pain-in-the-ass idag. Har lust att vrida livet ur henne med mina bara händer. Men jag ska inte gå in på detaljer, då väcker jag bara vreden som jag nu försöker begrava inom mig så att det till slut växer till sig och blir en stor bomb som ligger där inne och tickar och så en dag KABOOOM!!! och så åker hon på stryk..

Ikväll blir de nån sorts grillkväll med en massa folk från mimer. Hoppas det blir kul, även om jag har mina tvivel. Närå, det ska säkert bli några kära återseenden:)

just give me one more chance to make it right

Rätt så skön dag ändå, ganska lugn om man tänker efter. Kruxet är dock att jag är alldeles hispig.. Vi har spanskaprov på imperfekt och preteritum imorrn och jag fattar verkligen   i n g e n t i n g! Blir galen på det, allt som står kan tolkas både som en handling och en beskrivning, det finns ingen som helst logik bakom det.. Jag har ett och annat som jag skulle vilja få ur mitt system nu och det bästa skulle vara om jag kunde prata med dom som till slut formade den där fåniga regeln med imperfekt och preteritum, ojojoj vad dom skulle få sina fiskar varma! 

Något som dock muntrade upp mig var en liten grej jag hittade på tjuvlyssnat.se. Klockren!

Spårvagnen vid Valand, Göteborg

Tjej 1 ~25: Om man bara någon gång skulle ta med en helt främmande kille hem och ha sex mitt på dagen.
Tjej 2 ~25: Ja, det skulle vara häftigt!
Kille ~22 (från sätet bakom): Hej! Markus.
Haha, den snubben vet hur man raggar;)

Nä, det här funkar inte. Nu måste jag masa mig bortåt skrivbordet och plugga lite spanska. Inte för att jag tror att jag lär mig så mycket inför imorrn. Jag mena kan jag det inte nu kan jag det förmodligen inte imorrn heller. Nåväl, ska väl läsa igenom en gång till i alla fall innan jag ska sova. Jag har upptäckt att jag inte fungerar särskilt väl om jag inte får min skönhetssömn...


när vi växte upp då lekte livet

Deprimerande dag. Ju mer jag anstränger mig i skolan desto sämre går det. Jag vet inte vad jag ska göra åt detta, för jag kommer ju knappast lära mig så mycket om jag bara sitter och rullar tummarna.. Dom senaste proven har verkligen gått skit, och grejen är den att det verkligen kändes som jag var haj på det hära, superdeprimerande. Jag vill bara skriva ner allt jag kan på ett papper så att lärarn kan se att jag faktiskt kan det här... Äh, jag får väl prata med henne och berätta om mitt lilla bekymmer..

Es3 hade en teater idag som de var vänliga nog att visa oss. Dom gjorde Shakespears "Stormen". Nu äre meningen att recensionen ska komma men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Dom var verkligen duktiga och extremt modiga som ställde sig så där rakt upp och ner och spelade upp en teater inför en massa människor, men jag kan inte påstå att själva pjäsen var så upplyftande..

Nu har jag uppdaderat min bilddagbok lite grann! Jag tyckte det var dags;) Och eftersom jag satt vid datorn som har alla roliga gamla bilder var det bara att välja och vraka. Alla dessa minnen alltså.. Det känns som man öppnar en stängd dörr i hjärnan när man tittar på bilderna, alla dessa fantastiska dagar som blivit underbara minnen som man vill hålla kvar för evigt.


vi var evighetens hopp

Var så duktig ett tag med att uppdatera men nu tror jag att det vart lite dåligt med det ett tag... Nåväl, dagen började med prov i naturkunskap. Sjukt nervös, men jag lyckades ändå hålla mig ganska lugn på utsidan, tror jag;) Vet inte riktigt hur det gick, mer än två frågor som gick uselt.. Men nu ska jag sluta älta det..

På eftermiddagen var det spanish, kort lektion, skönt. Sen var det långrast eftersom vi skulle på en föreläsning halvfyra på tonhallen. Strosade runt på stan ett tag och provade lite kläder. Dessutom gjorde jag, kerstin och lisa misstaget att börja med att testa en guldig bikini i början, bara för kuls skull. Ingen vågade dock komma ut ur provrummen och visa sina brunbrända, smärta kroppar:P

Föreläsningen på eftermiddan var helt okej, hon tog upp en hel del viktiga punkter. Dock kändes det som man har hört mycket av det där innan och stadsbacken hem var dödande jobbig i värmen, vet inte riktigt om det var värt det..:P 

Måste dessutom skriva vad mitt kusinbarns kompis sa till mig när jag och min syster var barnvakt i fredags, det värmde verkligen hjärtat:) Vi satt i alla fall och målade när hon tittar på min teckning och säger: "Asså, jag vet inte varför, men när man blir äldre är det som man har nånting vackert i handen, och sen när man målar kommer det ut på papperet!" Sött va?;)

i hang my head as i advertise a soul for sale or rent

Dagens humör: Avslappnad
Dagens frisyr: Lös knut
Dagens klädsel: Mjukisbyxor, stor tröja
Dagens borde: Plugga så jag slipper det i helgen

Dagens planer: Hmm...
Dagens vill ha: Tid
Dagens längtan: -
Dagens beroende: Äpplen
Dagens tråkigaste: Städa rummet
Dagens personer: Sis
Dagens irritation: Allram
Dagens händelse: -
Dagens låt: Save me - Queen
Dagens vän: -
Dagens saknad: Kerstin
Dagens onyttiga: Ingenting!
Dagens dryck: Vatten
Dagens middag: Kötfärssås och spagetti
Dagens bästa: Klar med målning!
Dagens sämsta: -
Dagens babe: - 
Dagens bild:


RSS 2.0