did you have faith in God above?

Tro det eller ej men jag hann faktiskt färdigt med geografiuppgiften hela fyra timmar innan den skulle vara inlämnad!:) Men jag satt ju hela kvällen igår så det kanske inte var så konstigt. Vågade inte lämna något till idag utifall att jag skulle få hjärnsläpp så jag hade bara finslipning kvar och det gjorde jag på luncen. Skönt att ha det ur världen. Nu äre bara spanskaprovet på fredag att ha ångest inför. Jag kan knappt hälften av vad vi ska kunna och jag är så himla less att jag inte orkar plugga inför det. Förut tyckte jag språk vad ganska kul eftersom det var intressant och givande, nu hatar jag det. Jaja..

Ikväll är äntligen desperate housewives tillbaka, som jag har längtat. Alla andra har ju fuskat och laddat hem programmen så dom vet ju redan hur det går, men eftersom jag inte får ladda hem grejer på datorn har jag gått runt och väntat i månader på att det ska komma tillbaka. Ska bli intressant att se om jag kommer ihåg nånting av vad som hänt.. Ikväll är det också nästsista programmet av so you think you can dance! Mycket tv och lite tid:P Får ta och spela in sytycd trots att det är så spännande nu, frågan är när jag ska få tid att se det. Men den som väntar på något gott...

no day but today

Idag fick vi den efterlängtade geografiuppgiften av gezze som enligt utsago endast tar fem timmar att knåpa ihop. Detta är dock BULLSHIT då jag nu arbetat med den ungefär sex timmar och inte gjort mer än tre av sex frågor. Vi fick dagens lektion och ska få morgondagens lektion på oss att göra färdigt den vilket enligt honom skulle räcka mer än väl men jag vet inte ja.. Kommer ju inte våga lämna nåt till imorrn heller så det blir väl till att sitta uppe och råplugga hela natten så jag blir färdig. Visst det är jättebra att man gör en stor uppgift sådär på två dagar så man slipper oroa sig för den hela veckan och kan koncentrera sig på annat, men om två dagar egentligen inte är tillräckligt med tid för uppgiften är jag hellre orolig en vecka. Faktiskt.

Min blogg är såååå kul. Den handlar bara om skolan och hur äckligt jobbig den är. Men det är skönt att skriva av sig lite och bli av med irritationen och då är bloggen ett bra alternativ. Kanske borde skaffa en till blogg där jag inte skriver någonting om skolan och bara om mitt liv, men då skulle ju den bli ganska tom då skolan är mitt liv...


like I don't belong

Kände mig utvilad i morse när jag vaknade så jag bestämde mig för att städa rummet, resultatet blev riktigt bra om jag får säga det själv. Annars har jag inte gjort så mycket idag. Tog en prommis med Malin i det väldigt blåsiga vädret, det var kul. Vi gick upp i Norra tornet, där blåste det om möjligt ännu mer, och det var ännu roligare:D Lekte lite Carola fångad av en stormvind innan vi gick vidare:)

Gårkvällen var mysig. Först var vi på biteline och åt, jag hade dock redan ätit, men jag satt med i alla fall:) Sen gick vi hem till Sussie där kvällen hade börjat och hade musikkväll, lite annorlunda motför filmkväll, innehåller mycket mer dansande:D Jag hade asont i magen så jag var väl en smula tråkig, men dom andra var väldigt underhållande när dom dansade:)

Nu hade jag tänkt göra lite nytta och plugga lite. Har egentligen ingenting som är väldigt brådskande men jag tror faktiskt det är bra om jag för en gångs skull börjar i tid. Vi kommer ju trots allt få två geografiuppgifter den här veckan, och så har vi spanskaprov på fredag. Så det är bra om jag får lite plugg ur världen och kan fokusera på kommande uppgifter:)

   
Resultat av städning:)

maybe I should learn to loose my inhibitions

Jag är tröööött.. Var hos frisörskan igår och som vanligt kom vi hem ganska sent, och då hade jag forfarande en miljon grejer som jag blev tvungen att ta hand om innan jag gick och la mig. Så idag gör sig verkligen påsarna under ögonen påminda. That's life.

Jag tror jag är färdig med filmanalysen. Blev egentligen färdig igår men vågar ändå inte riktigt skicka in den, är inte nöjd. Fick extrem ångest när jag var färdig med texten och läste betygskriterierna, mvg är ju typ omöjligt. Och om jag inte får mvg på första uppgiften MÅSTE jag ha det på dom två andra för att över huvud taget ha en chans på det i slutbetyg. Det är sånt här som gör att man får ont i magen...


it's like you read between the minds

Ångesten för filmanalysen har släppt lite. Lyckades få ur mig hela fem sidor för hand! Vilket är typ 1,5 sida på datorn.. och det ska vara fyra.. Dessutom finns det ingen röd tråd i texten och den är allmänt barnslig. När ska jag någonsin lära mig att göra saker direkt när jag får dom i handen?


Har i alla fall lyckats kludda ner 3 sidor på datorn nu, men det räcker ju inte. Dessutom måste jag skriva om den eftersom det är osammanhängande stycken. Så det är fortfarande minst en timmas plugg kvar på den. Så nu måste jag verkligen börja, för jag har spanska som jag måste göra inför imorrn också. Sen måste jag bestämma vilken av gezzes uppgifter jag ska välja. Det kommer inte bli lätt kan jag säga, kommer säkert ångra mig när jag väl börjat.


Jag har kommit fram till att jag har gått runt och varit sur i typ två veckor nu. I och för sig har jag haft mina små stunder av lycka, men jag har mest varit negativ. Tråååååkig jag är då. Måste rycka upp mig och bli lite gladare, det är så mycket lättare att ta itu med saker då.

Happyhappyhappy:):):)


it can creep up inside you and consume you

Jag har kommit fram till att det finns 2946 saker som är roligare än att göra läxor, skriva blogg är ett utav dom. Jag har knappt fått nånting gjort idag, fastän jag har tillbringat åtskilliga timmar med att försöka. Men så sitter jag bara där och trummar på tangentbordet utan att nånting kommer till mig. Varför ska allting vara så svårt? Jag hatar att sitta sista kvällen innan allt ska lämnas in och slafsa ihop nånting som jag egentligen inte är stolt över.

Just nu har jag inte gjort färdigt nånting av vad jag ska göra, och jag blir verkligen hyperstressad då jag tänker på vad mycket jag har att göra. Eller helt ärligt kunde det faktiskt varit värre men grejen är den att jag får sån prestationsångest och då tar det tvärstopp när jag ska skriva nånting eftersom jag känner att jag kan göra bättre. Så nu sitter jag här och försöker komma på åtminstone nån liten mening som kan platsa i filmanalysen men det är helt blankt. Hade mycket hellre vart med tjejligan och sett på film men jag avböjde för att göra läxorna. Kommer jag få nåt gjort? Skulle inte tro det..

ain't gonna play nice

Dagens humör: Sliten
Dagens frisyr: Knut
Dagens klädsel: Mysbyxor och linne
Dagens borde: Stretcha

Dagens planer: Slut på dom
Dagens vill ha: Nåt onyttigt
Dagens längtan: USA, åh..
Dagens beroende: Bubbelvatten
Dagens tråkigaste: Skolan
Dagens personer: Mummy :)
Dagens irritation: Spanskan
Dagens händelse: -
Dagens låt: rihanna - disturbia 
Dagens vän: -
Dagens saknad: Problemfritt liv
Dagens onyttiga: Nada
Dagens dryck: Bubbelvatten
Dagens middag: Köttbullar
Dagens bästa: Avslappningen på yogan, så skönt :)
Dagens sämsta: Trötthet
Dagens babe: sytycd will
Dagens bild:


feels like I'm going insane

Har ont i hela kroppen idag, vet inte riktigt varför dock. I och för sig hade vi yoga idag men det var inte jobbigare än vanligt, så det är lite skumt. Kanske bara är trött efter en stressande skolvecka..

Idag hade vi spanska på morgonen. Och hon fortsätter som vanligt och delar ut uppgift efter uppgift och där sitter vi och tar emot. Man tycker att hon borde förstå att vi inte orkar med så många uppgifter, eller åtminstone uppfatta suckarna och utbytandet av trötta blickar..

På eftermiddagen hade vi geografi med Bertil. Vi har fått en ny uppgift tills på torsdag nästa vecka, en gruppuppgift. Jag förstår inte riktigt vad han ska bedömma på i slutändan för hitills har vi bara fått g-uppgifter (onödiga!) och den här gruppuppgiften. Frågan är om den här uppgiften också är en g-uppgift, jag vet inte. Dessutom vet han ju inte vem som har gjort vad eftersom det är svårt att bedömma oss som grupp. Självklart är det skönt för oss som inte behöver göra så mycket jobb som det hade blivit annars, men hur ska det bli med betygen? Nu kommer betygshetsen igen känner jag...


Funderar på att göra lite läxor nu, men det känns ju lite tärt att sitta på fredagkväll och plugga. Så jag vet inte, kanske att jag läser lite termer ur psykologiboken, jag får se..

I can go the distance

Hade sovmorgon idag:) Även om den inte var planerad.. Gjorde inte läxorna igår eftersom jag tänkte gå upp tidigt idag istället för att göra dom, vi börjar ju trots allt inte förrän 11.00 (tror jag). Men det blev alltså lite extra sova, men jag har ändå lite tid för de älskade läxorna så det var ju.. tur..

Jag känner mig konstigt nog inte så stressad som jag borde känna mig. Vi har ändå ganska mycket arbete att göra nu som jag inte ens börjat på. Men jag är ändå förvånansvärt lugn. Hur kul är det då? Det är ju alla mina hets inlägg som är roligast att läsa. Jag mena kul att läsa en blogg där männskan inte klagar på sitt liv hela tiden?? (oroa er inte, jag är ironisk)

I love the way you hear the words unspoken

Plötsligt var man helt dränkt i spanska. Jag blir verkligen tokig på den där kvinnan, jag menar vart är stoppknappen!? Lite logiskt tänkande från henne skulle inte sitta fel, vi har ju trots allt inte bara spanska i skolan. Hon har alltså gett oss 25 glosor, diagnosprov, oregelbundna verb i konjunktiv, tre uppgifter i boken, text från lektionen med cuba-killen och så var det typ hundra grejer till som jag inte ens kommer ihåg.. Jag blir GALEN.

Annars har dagen varit sådär. Skolfoto hade vi också, vet inte om jag orkar bry mig över att jag såg hemsk ut, så är det ju ändå varenda år. Men jag fick stå i alla fall! Någonting positivt idag. 

Börjar bli klar med Bertils geografiuppgift nu, det är ju också positivt. Måste egentligen bli klar idag eftersom jag inte kommer ha tid att göra den någon annan dag. 

Vi fick typ ett 25-sidors långt häfte av gezelius idag, det kändes ju... kul... Han hade dessutom lagt till några uppgifter som vi ska få välja mellan, har inte hunnit läst igenom dom än men dom lär väl som vanligt vara... kul...

Att göra denna vecka:
* Orkaner och stormar (geografi)
* Filmanalys (psykologi, ska egentligen inte vara klar förrän måndag nästa vecka, men det skulle ju vara skönt att för en gångs skull inte jobba nåt på helgen..)
* Läsa häfte om globalisering (geografi)
* plus 105 grejer i spanskan som jag inte orkar skriva upp. 

you think you're loving but you don't love me

Dagens humör: Frustrerad
Dagens frisyr: Knut
Dagens klädsel: Mysbyxor och linne
Dagens borde: Plugga:(

Dagens planer: Plugga?
Dagens vill ha: Sol och värme
Dagens längtan: USA!
Dagens beroende: Äpplen
Dagens tråkigaste: Geografin
Dagens personer: -
Dagens irritation: Att jag inte kan skriva
Dagens händelse: -
Dagens låt: duffy - warwick avenue
Dagens vän: -
Dagens saknad: lov
Dagens onyttiga: Nothing
Dagens dryck: Vatten
Dagens middag: Vet inte än
Dagens bästa: Säg de..
Dagens sämsta: För mycket att välja på.
Dagens babe: -
Dagens bild:
 


standing ovations

Dags för uppdatering igen. Gårdagen spenderades på Wij trädgårdar i Ockelbo, en plats jag aldrig lär återvända till. Mormor har fyllt 80 år (grattis!) så det var hennes födelsedagspresent, en dag i Ockelbo. Lyckligtvis är hon mer intresserad av trädgård och blommor än vad jag är vilket betyder att hon kanske uppskattade presenten. Det var egentligen meningen att jag skulle ha pluggdag igår så jag skulle ha helt ledig dag idag, men så blev det ju inte. Istället var man i Ockelbo och förfrös hela kroppen samt lyssnade på en guide som pratade om blommor, inte mitt största intresse precis. Allt detta medan min storasyster var hemma och myste i värmen, men eftersom jag är ett snällt barnbarn följde jag med, steg dessutom upp kl 8 på morgonen! På min lediga dag! Hemskt..

Kvällen var i alla fall bättre. Först gick vi på restaurang som fortsatt firande för mormor, väldigt trevligt var det. Sedan vandrade jag iväg och mötte tjejligan och så hyrde vi film, Awake med Hayden Christensen och Jessica Alba. Den var apläskig, fast inte på skräckfilms-viset. Sevärd var den i alla fall. Efter den såg vi en film med Matthew Mconaughey och Kate Hudson, den var mindre läskig:P Kommer inte ihåg namnet men det var bra i alla fall, fast jag var ganska trött och flamsig så jag vet inte om den hade varit lika bra annars:P Sammanfattningsvis var det i alla fall en mysig kväll:)

Idag var det ju meningen att jag skulle göra läxorna eftersom jag inte gjorde dom igår, men jag har inte riktigt kommit till skott ännu. Klockan var tolv när jag satte mig vid datorn första gången för att försöka skriva nånting vettigt om orkaner och stormar, men då fanns det för mycket distraherande vid sidan av så det blev inget gjort. Sedan har jag gått fram och tillbaka till datorn men fortfarande inte fått nåt skrivet, jag har verkligen ingen lust idag. Men jag vill ju samtidigt få det gjort så jag slipper det nu till veckan och kan fokusera på annat som vi förmodligen kommer att få. Men vi får väl se hur det går med det, lär väl i alla fall ta minst tre timmar till innan jag börjar skriva nåt..

every day is the same

Jag måste ha världens fegaste katt. Såg precis att han kom springandes här utanför och allt såg ut som vanligt. Men som kommer grannkatten efter i full karriär. Sedan tassa dom lite på varandra men allram (min katt) ger sig och låter grannkatten få övertaget! Då ska man komma ihåg att allram faktiskt bott här på gatan mycket längre vilket betyder att han borde se till att få lite respekt, dessutom var det på hans revir! Jag säger då det.. Han måste morska upp sig den där katten...

always remember by her beautiful smile

Kom hem från baletten för ett tag sedan, #¤%&# va dåligt det gick. För det första suger jag på att göra piruetter och det var ju såklart mycket av det idag, asjobbigt. Och sen var jag ju inte där förra veckan eftersom jag var och tälta med klassen och dom hade börjat med koreografin redan, dom hade kommit rätt långt också:( Så medan alla andra dansade den nya dansen stod jag där som ett fån och såg på. Sedan när jag skulle försöka lära mig den gick det inte heller. Det är så svårt att få med alla små detaljer när man inte går igenom steg för steg. Och jag förstår ju att dom andra inte vill gå igenom dansen igen eftersom dom redan lärde sig den förra gången så jag ska ju egentligen inte klaga, får skylla mig själv helt enkelt (eller på skolan grr..).

Annars har dagen varit helt okej. Morgonen började med psykologi då vi såg på filmen änglagård som vi ska analysera utifrån ett socialtpsykologiskt perspektiv, längtar INTE. Vi hade lång-lunch idag eftersom idrotten började så sent men jag orkade ändå inte börja med filmanalysen, den får ligga och gro ett tag till. Sen på idrotten hade vi poweryoga, faktiskt ganska likt den jag går i men allt gick så mycket fortare. Hon bytte position så fort så man hann inte riktigt känna att det var jobbigt, det blev inte så mycket av den statiska träningen helt enkelt.

Imorrn är det sovmorgon som jag har längtat efter hela veckan:) Jag hatar att gå upp tidigt på morgonen, är som en zombie..


it is raining outside


give me some time to watch you asleep

Dagens humör: Lättad
Dagens frisyr: Knut
Dagens klädsel: Myströja och leggings
Dagens borde: Inte plugga i alla fall:D

Dagens planer: so you think you can dance;)
Dagens vill ha: -
Dagens längtan: USA, bara 9 veckor kvar!
Dagens beroende: Äpplen
Dagens tråkigaste: Är för positiv för att komma på det just nu:)
Dagens personer: Twin sister
Dagens irritation: Att jag inte hittade några kläder..
Dagens händelse: Färdig med geografin!
Dagens låt: justin nozuka - golden train
Dagens vän: Majlin;)
Dagens saknad: -
Dagens onyttiga: Ingenting!
Dagens dryck: Mjölk
Dagens middag: Spagetti&köttfärssås, gott!:)
Dagens bästa: Att jag blev klar med geografin
Dagens sämsta: -
Dagens babe: jude law
Dagens bild:


one blaze of glory

Jag är färdig med geografin! Båda uppgifterna! Blev klar med gezelius uppgift två timmar innan deadline. Så det var ingen fara på taket;) säger vi.. Bertils uppgift blev jag klar med igår, men jag tänkte göra några smärre finjusteringar idag. Malin stressade mig dock att skicka in den innan den var finjusterad eftersom hon inte orkade vänta på mig, så det fick bli så. Problemet är att jag inte är säker på om vi får tillbaka uppgiften och rätta den av Bertil som vi brukar få av gezze, men jag tror Bertils var en g-uppgift så det borde inte spela nån roll.

Efter jag gjort färdigt uppgiften gick jag och Malin på stan, och jag hittade som vanligt ingenting. Jag börjar bli väldigt less på det, känns aldrig som kläderna passar. Jag tror jag testade minst 10 tröjor idag, tyckte endast om en som inte fanns i min storlek. Menmen c'est la vie.

Kvällen är officiellt läxfri, jag har verkligen ingenting jag måste göra nu som inte kan vänta till imorrn. Imorrn får vi dock psykologiuppgiften som jag har på känn kommer bli en pain-in-the-ass-uppgift. Så inom en snar framtid kommer förmodligen ännu ett pessemistiskt inlägg trilla ner i bloggen, just wait and see;)

take a bow

Det börjar bli en hel del blogginlägg nu, men jag behöver en orsak till att sluta plugga ett tag. Men oroa er inte, jag ska inte klaga mer på läxorna, jag orkar inte. Men vad ska jag då prata om? Mitt liv kretsar ju kring skolan. Å vad jag önskar att jag inte var seriös när jag sa det där, men jag är rädd för det. Det är faktiskt det viktigaste just nu, allt för att få bra betyg och säkra min framtid. Shit vad jag längtar tills gymnasiet är slut, det är då det riktiga livet börjar. Eller ja, jag tror det i alla fall. Fast då kommer jag ju förmodligen fortsätta på högskola och plugga sönder för att få jobbet jag vill ha. Och sen spenderar jag förmodligen alla år tills jag går i pension till att arbeta nio till fem. Men därefter kan jag ju göra vad jag vill! Fast då kommer ju förmodligen mitt pensionsparande ha varit skit och jag kommer vandra runt med min rullator (om jag har råd med en) levandes på nudlar. Jag känner mig lite pessemistisk idag för den som undrar.

ny design

Ny design:) Vad tycks?

don't think we're okay just because I'm here

Så sitter jag här igen, fast på geografiuppgiften. Stenhårt. Kommer inte loss. Och det är otrrrrrrrrrrrrroligt irriterande. I och för sig är jag stenhårt fast på båda geografiuppgifterna. Måste säga att det är jäkligt taskigt att ge oss två lärare i ett ämne, två lärare som ger två olika uppgifter. Som man inte har nog att göra liksom...

Jag visste inte att vi skulle skriva om vulkaner också, jag trodde ju att jag nästan var färdig, bara richterskalan kvar som jag inte blev klok på, men som vanligt, tji fick jag. Nåväl, det ska väl ordna sig. Helt ärligt är jag mer orolig för gezelius uppgift, den ska vara 6 sidor och jag har skrivit dryga två. Jag är väl i och för sig inte färdig än på ett tag men jag tippar på att det blir högst 4 sidor. Kommer bli så dåligt när jag bara ordbajsar dom 2 sista sidorna. Tur att han rättar och sen ger dom tillbaka, eller ja så länge jag blir klar tills imorrn annars är det kört. Men det ska jag bli. Det måste jag bli.

Och så har vi glosor på spanskan till imorrn! Det visste inte jag, trodde det var tills på fredag. Jag menar vi fick dom ju i fredags, väntar hon sig att vi ska sitta och plugga på helgerna? Visst att man pluggar på helgerna, men läraren ska inte ha det som krav! Dessutom har hon sagt tidigare att det tar minst en vecka att plugga in 20-25 glosor, då tycker jag hon ska stå för det. Kärring.. Nä det där menar jag inte, det är bara sånt som slinker ur i vreden och ångesten. Förlåt.

Nej nu måste jag verkligen plugga. Ryck upp dig Frida. Shit asså.. När man sitter och skriver med sig själv börjar man verkligen inse att man måste ta tag i saker...


when i get to warwick avenue

Det var ett tag sedan jag uppdaterade nu så det är väl dags igen, ska försöka ta en liten kort sammanfattning om dagarna. Idag söndag har ägnats åt läxor, jag kanske inte behöver säga om jag tyckte det var roligt eller tråkigt, det får ni lista ut själv. Har i alla fall nästan hunnit färdigt med uppgiften vi fick av Bertil, bara richterskalan kvar som jag inte förstår så mycket av, men jag har inte NE hemma och jag behöver en pålitlig källa innan jag kan skriva om det. Idrottsuppgiften är i alla fall färdig, i praktiken har den i och för sig varit klar ett tag men jag har inte hunnit sätta mig ner och skriva om det, men nu är det också färdigt. Magnus uppgift vågar jag inte ens tänka på, jag förstår inte så mycket så jag har helt enkelt skjutit den åt sidan. Nåt som jag kommer få betala för framöver..

Igår degade jag nästan hela dagen. På kvällen tog jag och cherschan moppen till sussie där vi träffade tjejligan. Väl där hade vi myskväll med film, ps. i love you hette den. Jag kände mig inte särskilt känslosam innan så jag trodde inte att jag skulle gråta nåt, men det gick lite sådär med det.. Den var inte i samma klass som the notebook men ändå en tuff konkurrent;)

I fredags var jag och familjen iväg till Kjell och farmor i Brunne för släktmiddag. Som vanligt blev det jag som lekte mest med kusinbarnen, men det gör inget jag tycker om det:) Dom är för söta även om dom har lite svårt att hålla sams:D Höjdpunkten på kvällen var när jag hittade en groda och dom vägrade gå ifrån den. Vid det ögonblicket stod vi mitt i vägen och jag ville verkligen att dom skulle gå över till andra sidan så inte nån bil skulle komma. Men dom vägrade gå därifrån om inte grodan följde med. Så jag var tvungen att ta upp den där äckliga grodan (som mer liknade än padda än en groda) men vad gör man inte för dom barnen?;D Sedan ville Elin att jag skulle pussa den så den blev en prins, men där sa jag ifrån:D

Just ja! Vi har ju varit ute och tältat på alnön också med klassen. Första dan var lite jobbig måste jag faktiskt säga. Det spöregnade nästan hela tiden när vi gick och fortsatte ett par timmar när vi kom fram. Det är inge mysigt att sätta upp tält när det spöregnar kan jag säga, speciellt inte när man är jättehungrig och koncentrationen har nått botten. Dessutom krånglade tältet lite, jag tror det tog 45 min innan vi fick upp det:P Då var vi inte så glad kan jag säga... Men efter ett tag sken det upp och vi lekte lite lekar och så vidare och det var inte alltför hemskt, men en gång räcker.

Ikväll kanske jag ska på bio med familjen. Mamma vill verkligen se den där nya filmen WallE. Den ska tydligen vara lite lik Ice Age och den älskar ju hon. Och som en oerhört snäll dotter följer jag ju gärna med, så länge hon betalar;)
Låååångt inlägg, förstår om ni inte orkar läsa.

RSS 2.0