I'm going slightly mad

Jag blir galen! Varför i hela fridens namn låter man eleverna översätta en spansk text som man vet att dom knappt kommer förstå hälften av? Jag har slått upp ord på ord men jag blir ändå inte klok på den förbannade texten. Och som om inte det vore nog ska jag skriva nånting om Kuba också, bra det kommer gå då. LESS

Och geografin vågar jag inte ens tänka på. Klockan tickar och jag får ingenting gjort.. Kan bero på att jag just nu sitter och skriver blogginlägg istället för att plugga men jag måste få ut mina aggressioner. Jag börjar få obehagliga flashbacks från ettan då jag spenderade åtskilliga timmar framför datorn och försökte få nånting gjort men det gick precis lika segt som det går nu.  I'm going slightly mad...



Jag längtar tillbaka hit!

they're just too happy to care tonight

Har fortfarande inte börjat med läxorna som jag skulle göra idag.. Till mitt försvar har jag faktiskt varit hos mormor och hjälpt henne med datorn. Måste säga att jag är riktigt stolt över henne, 80 år och så ska hon lära sig hantera dator, bra gjort(Y) Hitills har vi bara kommit till hur man startar harpan, men det går framåt;)

Alnöläger på onsdag till torsdag. Jag längtar INTE. Jag förstår verkligen inte poängen med det hela, vi var ju iväg förra året, räcker inte det?

But who am I to dream?
Dreams are for fools,
they let you down..

you know that it's a wonderful world but I can't feel it right now

Så var första skolveckan avklarad, dock inte arbetet. Har fortfarande spanska som jag måste göra och eftersom två skoldagar går bort nästa vecka eftersom vi ska till alnö måste jag nog göra lite av den imorrn. Påbörjade lite så smått idag att översätta texten om kuba men lessnade ganska fort. Har dessutom lite geografi att plugga men det får bli imorrn det med.

Jag var faktiskt ute och sprang idag på förmiddan, känns som det var första gången på fem år. Huvvaligen va illa det gick. Men jag måste ju eftersom vi har det på idrotten, annars tror jag faktiskt att jag låtit bli:P Har dock intervallerna kvar som jag ska jämföra med det jag gjorde idag, längtar INTE.

Ikväll ska jag umgås lite med tjejorna, ska bli trevligt:) Funderar på att ta moppen dit eftersom storasyster inte kan skjutsa dit eller hem då hon ska ut och roa sig ikväll, och jag får ju inte gå hem sent på kvällen så det verkar som det smartaste alternativet eftersom taxi är så dyrt. Kanske ska vara en snäll syster och skjutsa storasyster min, om hon kan passa tiden jag tänkte åka;)


boy you better begin to get those crazy notions right out of your head

Regn, regn, regn... Uscha va tråkigt. Hade egentligen ingen lektion idag vilket betydde att jag inte skulle behöva sätta en fot ute i tråkvädret, men tji fick jag. Treorna hade nämligen skvaderklassiskern idag, simning. Sannas klass var så snygga i temat den lilla sjöjungfrun där dom hoppade runt med sina fenor:D Simningsdelen kan inte varit lätt.. I alla fall skulle hela spektaktlet börja klockan ett så jag och cherschan var där då, till och med lite tidigare tror jag. Men då hade alla klasser utom en gjort entré redan så det var lite trist, att se alla simma var ju faktiskt inte så roligt...

Efter klassikern gick tjejligan till charm och fikade, kände mig dock lite ur fas så jag var nog inte så trevligt sällskap, nåväl jag tar igen det nån annan dag;) Sen gick jag och cherschan och kollade på lite kläder och lite annat smått och gott. Därefter tänkte vi att någon av våra storasyskon skulle vara så snäll och hämta oss eftersom det regnade så fasligt mycket, men tji fick vi. Så uppför stadsbacken kämpade vi med paraplyen:P

På kvällen tänkte jag faktiskt göra uppgiften vi fick på idrotten, kondition i spåret. Men jag hade helt glömt bort att jag skulle testa på modern dans idag så det blev det istället:P Väldigt härlig lärare hade vi, pratig och rolig:D Dock hade jag lite träningsvärk från baletten igår (okej mycket..) så jag kände mig ganska så skakig. Menmen that's life:P

Nu ska jag duscha, plugga och sedan försöka komma i säng i någorlunda tid eftersom vi har spanska direkt på morgonen imorrn. Vi får väl se hur det går..

shake the stress away

Tisdag och allvaret har börjat igen. Språk på morgonen där vi fick en massa att göra till på fredag, eller ja det vanliga typ. 25 glosor, preteritum att repetera (jag har glömt allt!) samt tre oregelbundna verb i preteritum. Inte för mycket begärt ändå.

På eftermiddan hade vi geografi med bertil på engelska, det var.. intressant. Jag skulle haft svårt att hänga med om det vore på svenska så när det är på engelska är jag helt lost. Men jag tror ändå att jag förstod vad uppgiften innebar. Har spenderat eftermiddagen och kvällen med lite lätt studerande. Jag har bestämt mig för att inte skjuta upp grejerna det här året, jag tror det kommer vara svårt nog..

we're just ordinary people

Första dan i skolan avklarad, hela en och en halv timma spenderade jag där och jag förstår inte vad jag längtade till. Den här perioden har vi geografi, mitt absoluta favoritämne, jag som inte ens kan platser här i sundsvall. Dessutom har vi språk (yesyesyes!-.-) och psykologi. Fast psykologi ska ändå bli ganska kul, en grej att se fram emot i alla fall:) Nästa vecka ser jag dock inte fram emot då vi ska till alnö och leva friluftsliv. Då blir det till att packa med sig tält, spritkök och en massa andra tunga grejer för att sova där EN natt, wohoo. Huvvaligen, jag har verkligen ingen lust. Först ska man gå 5 km med tung väska vilket inte låter alltför långt men tydligen så var det enligt idrottslärarnas mätningar vilket betyder att sträckan egentligen är närmare milen. Sen när man kommer dit ska man krångla med tält och mat för att sedan leka lekar. Jag hatar att leka lekar, om det inte är med människor man verkligen känner sig bekväm med. Men när det är typ 33 pers som ska leka blir det inge kul, bara jobbigt och pinsamt. Nåväl, det ska väl gå det med.

Vet ni mer vad som är jättekul? På onsdagar har vi språk OCH idrott på eftermiddan, och på onsdag har jag självklart balett kl halv 5. Är det inte typiskt att man lyckas pricka in precis rätt dag? Vi kommer säkert börja språket vid ett och sen håller det på nån timma eller två och sen har man idrott nån timma eller två. Hur ska jag hinna byta om och ta mig ner till stan på den tiden? Äh fan, det löser sig väl. Nu ska jag inte klaga nå mer det var ju faktiskt jag som så smått såg fram emot att börja skolan. Jag måste börja bli mer positiv, solen skiner ju trots allt och jag sitter ute i shorts och linne utan att frysa och har dessutom en dator i mitt knä, kan livet bli bättre?:)

steady feet don't fail me now

Sista dagen på sommarlovet, känns lite sorgligt men samtidigt helt okej, jag har sannerligen vilat ut mig den här sommaren. Eftersom det var sista dan idag låg jag i sängen och drog mig till två ungefär, ovanligt men skönt. Sedan har jag inte gjort så mycket, pysslat litegrann bara. På kvällen åt vi middag ute på b&k, det var gott. Dock var det typ inge folk där så det var lite tråkigt:/

Fyra ord sammanfattar den här sommarn ganska bra: mysig, lite regnig, kul. Har faktiskt hunnit med en hel del, har faktiskt hunnit till umeå, stockholm, gotland och fjällen så det har blivit lite olika platser i landet:) Jag hoppas att nästa sommar blir minst lika bra:D

hello world hope you're listening

Dagens humör: Peppad
Dagens frisyr: Hästsvans
Dagens klädsel: Jeans och tröja
Dagens borde: Köpa kläder;)

Dagens planer: Stan med cherschan
Dagens vill ha: Kläder!
Dagens längtan: -
Dagens beroende: Mobilen
Dagens tråkigaste: Ingenting. Ännu:(
Dagens personer: Cherschan:)
Dagens irritation: Mitt hår-.-
Dagens händelse: -
Dagens låt: one republic - come home
Dagens vän: Cherschan:)
Dagens saknad: -
Dagens onyttiga: Ingenting. Ännu;)
Dagens dryck: Mjölk
Dagens middag: Vet inte än
Dagens bästa: Vet inte. Än:)
Dagens sämsta: Vet inte. Än:(
Dagens babe: James Franco
Dagens bild:


the world ain't half as bad as they paint it to be

Det börjar bli lite ont om tid nu. På måndag börjar skolan igen men som jag nämnt förut kommer det faktiskt bli ganska skönt att ha vardagen planerad ett tag. Fråga mig om en vecka så kommer ni nog inte få samma svar..

Igår var vi hos carlsones och såg på film, alltid lika trevligt:) Blev dock en ganska kort visit, så det får vi ta igen snart. Vi pratade faktiskt om det igår att vi va med varandra typ varje dag förra sommarlovet och det här lovet har det bara blivit nån gång ibland, lite sorgligt. Men vi kom också fram till att mycket beror på vädret, förra sommarn bada vi typ hur mycket som helst och den här sommarn har vi inte badat nånting. Men det blir det ändring på nästa sommar;)

Idag blir det stadens gator och torg med cherschan:) Jag har inte köpt kläder på evigheter så nu är det sannerligen dags. Det enda som är en smula roligt med det här skitvädret är att det känns lite höstigt. Va? tänker ni nu, sommar är ju the shiiiet. Och ja, det är det, men med hösten kommer höstkläderna. Och då är det mysiga kläder för hela slanten som gäller:)

maybe i'm just dreaming out loud

Jag var och plockade hallon igår ändå så nu har jag nyss ätit flingor med hallon, mums! Plockade inte så överdrivet mycket men det ska nog räcka ett tag till:)

Ikväll ska jag testa på yoga! Det ska bli askul, men jag har ingen aning om vad man gör. Det står att det ska vara bra för styrka och smidighet så det verkar ju bra;) Innan dess hade jag tänkt måla lite, gå ut och gå i det fina vädret (som förhoppningsvis håller i sig) och en massa annat som jag inte bestämt än. Men det känns ändå bra att jag är uppe relativt tidigt idag, det är ju trots allt bara lite mer än en vecka kvar innan skolan börjar och då måste man ta vara på dom sista lovdagarna. Nu ska jag duscha innan jag tar itu med allt! Tjingeling

can you help me unravel my latest mistake?

tjenixen:) Jag tänkte ta en snabb resumé av vad som hände igår. Vaknade vid tolv vilket var väldigt förvånande, jag brukar faktiskt inte sova så länge. Jag gillar inte att sova bort hela dan sådär, man hinner liksom inte med allt man vill göra. Nåväl, sen skyndade jag in i duschen och gjorde mig i ordning för att senare få besök av lotta och jenny, alltid lika trevligt:) Vi satt och pratade ett tag, gjorde smoothies (mums!) och sen började vi se en film om orkaner, twister tror jag den hette. Vi hann dock inte se färdigt hela filmen eftersom jennsan skulle på träning, men det får bli nästa gång;) Därefter tog jag och malin en liten promenad då vi pratade om allt och ingenting. Och sen var det inte så mycket mer av gårdagen.

Idag har jag nästan inte gjort nånting. Jag och malin funderar dock på att plocka lite hallon:) Men dom bästa hallonställena ligger så långt bort, men jag tror vi ska åka ändå. Annars hade jag tänkt att städa lite idag, inte min favoritsyssla direkt men det måste ju göras. Så jag återkommer väl senare;) tjingeling

do you know where your heart is?

Lugn dag hitills. Jag har målat litegrann, spelat lite amatörtennis med syrran (med betoning på amatör) och slöat i allmänhet. Jag kom hem från fjällen i söndags efter tre dagars vandring. Inte så fint väder men oj så fint landskap, väldigt... helande. Haha, kom inte på nåt bättre ord. Vi gick i alla fall sammanlagt 5,1 mil och det var väldans jobbigt men kul på samma gång. Första dan gick vi 18 km och då började det hagla när det var ungefär 5-6 km kvar, less var ordet man kom och tänka på då. Men sen när vi kom fram basta vi på fjällstation och spelade kort på kvällen, myspys:) Andra dan gick vi 21 km och det kändes kan jag säga, så då var det också väldigt skönt att komma fram till fjällstationen:P Sista dan gick vi 12 km, skönt att avsluta med en relativt lätt vandring. Därefter åkte vi tillbaka till stugan våran och sov där en natt. Dagen efter kände vi oss lite hurtiga så vi bestämde oss för att gå upp i slalombacken som avslutning. Konstigt nog känns den mycket brantare uppför än nedför..

Hör och häpna: jag längtar liiiite till skolan. Jag vet inte vad som har hänt med mig, måste ha fått nån smäll i skallen eller nåt. Men missförstå mig inte det är inte det här med att kliva upp tidigt på morgonen eller att aldrig ha en ledig helg (eller eftermiddag för den delen) eller betygshetsen jag längtar till, aldrig. Det är lektionerna och människorna, att sitta i klassrummet och lyssna på en jävligt intressant föreläsning eller förebereda ett arbete som man är riktigt stolt över, det är det jag börjar känna saknad efter. Men tills dess tänker jag njuta av lovet, no question about it! 

På väg uppför slalombacken:)

breathing gets harder

I'm back:) Men jag orkar inte skriva nåt om gotland, det var bra helt enkelt:) Har vart hemma en vecka nu och myst, härligthärligt. Idag har till och med solen tittat fram efter en helg med blåst och regn. Blåsten är dock kvar:/ Var ute och studsade lite studsmatta alldeles nyss, känns som år sen sist och då syftar jag på konditionen. Jag har inte tränat på tre veckor, TRE veckor. Jag måste fan dra mig ut i spåret annars kan det här sluta illa. Jag har nog sämst kondition i hela universum, jag har nästan bara slöat hela sommarn och det märks. Om det är löpning som det var förra året som står på schemat när vi kommer tillbaka till skolan kommer jag vara sämst. Justde, skolan börjar snart huvva. Det känns som man knappt vart ledig en vecka, jag vill har mer lov:( Men nu ska jag inte tänka mer på det, de är ju trots allt några veckor kvar. Och istället för att sitta här inne framför datorn ska jag spendera min tid ute i blåsten:) Tjingeling  

RSS 2.0